Feedback

Investitii – Timisoara: Pe langa importante investitii private, investitiile publice depasesc 200 de mil de lei

02. octombrie 2015

In Timisoara, investitiile publice in derulare depasesc 200 milioane de lei si sunt importante pentru dezvoltarea viitoare a orasului, potrivit arhitectului-sef al municipiului.

In ccea ce priveste investitiile publice, lucrari importante vizeaza modernizarea spatiului public din centrul istoric al orasului, refacerea malurilor Canalului Bega si reabilitarea cladirilor a trei licee, imobile incluse in categoria monumentelor istorice.

Constructorii care se ocupa de reamenjarea zonei din Calea Sagului pentru noul mall care se ridica in zona incep lucrarile pentru extinderea liniei de tramvai, care va lega intersectia cu strada Ana Ipatescu de viitorul centru comercial.

In paralel, la dezvoltarea Timisoarei vor contribui investitiile private, cele mai mari fiind reprezentate de platforma comerciala dezvoltata de NEPI si Dedeman pe locul fabricii Dermatina sau lucrarile de interventie si remodelare a unor spatii aflate in cartierele istorice ale orasului, cum este, in special, fosta Fabrica de Ciorapi.

Deja in plin proces de construire, un nou mall prinde pe terenul fostei fabrici Dermatina din Calea Sagului. Un alt proiect similar este cel al grupului israelian Plaza Centers, care vizeaza viitorul mall Timisoara Plaza, din zona Modern.

Cel de-al patrulea mall, Tmisoara Centrum, va fi construit pe strada Circumvalatiunii. Alpha Group Investments Ltd si TBE Business Solutions vor investi 80 de milioane de euro in 60.000 de metri patrati (zona foste intreprinderi IRA). Va exista un imobil de sapte etaje, iar spatiile vor fi dedicate, in marea majoritate, magazinelor doar o mica parte va fi alocata birourilor.

A inceput si constructia OPENVILLE – proiectul de regenerare urbana de peste 200 de milioane de euro. Proiectul va dezvolta un pol de business regional, ce va stimula cresterea economica si va crea mii de locuri de munca. Cea mai inalta cladire din Romania, peste 13.000 de locuri de munca, patinoar si fantâni arteziene – cateva dintre elementele proiectului in valoare de 220 de milioane de euro.

Contractele incheiate pentru investitii publice vor fi atribuite prin achizitie publica, in urma unor anunturi de licitatii. In masura in care doriti sa aflati inaintea celorlalti, cand va avea loc licitatia? Monitorizam pentru dvs. toate achizitiile publice, aveti 7 Zile de Gratuit! Testati Acum!

Pentru a fi la curent cu noutatile din domeniul achizitiilor publice, vizitati blogul nostru: blog.licitatie-publica.ro
 


licitatie-publica.ro, poate contine link-uri catre terti, site-uri partenere, dar nu poate fi tras la raspundere pentru continuturile postate de acestea si nu poate accepta nici o responsabilitate pentru ele.