Feedback

Garantia de buna conduita pentru contestarea licitatiilor publice, neconstitutionala

03. februarie 2015

Potrivit www.euractiv.ro, Curtea Constitutionala a constatat neconstitutionalitatea prevederilor articolului 271^2, alineatele 1 si 2 ale OUG 34/2006 (Decizia Curtii 5/15.01.2014), introduse prin Ordonanta de urgenta 51/2014, care a legiferat obligatia oricarui contestator in materia achizitiilor publice de a indisponibiliza in fata autoritatii contractante o garantie de buna conduita in cuantum de 1% din valoarea contractului ce urma a fi atribuit.

Ulterior respingerii contestatiei ori cererii operatorului economic, aceasta garantie urma a fi transferata definitiv in contul autoritatii contractante.

 

“Urmare a declararii drept neconstitutionale articolului mentionat, incepand cu momentul publicarii deciziei in Monitorul Oficial, autoritatile contractante nu mai dispun de dreptul de a retine respectiva garantia de buna conduita la momentul ramanerii definitive a hotararii de respingere a cererii operatorului economic contestator.”, arata Mediafax, citand surse judiciare.

Autorul exceptiei a fost societatea Passavant Roediger GmbH, reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii, printr-o echipa coordonata de Ionut Serban, avocat asociat, si Dan Cristea, avocat colaborator coordonator.

Articolul integral: www.mediafax.ro

Articole pe aceiasi tema:

Sesizare catre Comisia Europeana privind introducerea abuziva a garantiei de buna conduita in procedurile de achizitii publice

CE pregateste o procedura de infringement pe achizitii publice (garantia de buna conduita)


licitatie-publica.ro, poate contine link-uri catre terti, site-uri partenere, dar nu poate fi tras la raspundere pentru continuturile postate de acestea si nu poate accepta nici o responsabilitate pentru ele.