Feedback

Achizitii publice : Tractorul si utilajele agricole in leasing, cheltuiala eligibila pentru achizitia din fonduri europene

27. iulie 2015

Noutati Achizitii publice pentru fermieri dar si pentru furnizorii de utilaje agricole: Tractorul si utilajele agricole in leasing au devenit cheltuiala eligibila pentru, din fonduri europene, potrivit: www.fonduri-structurale.ro

 
Daca in Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR)2007-2013,  achizitiile de utilaje agricole prin leasing nu erau considerate cheltuieli eligibile, dar acum – in programul 2014-2020 – au devenit eligibile.
 
Din cauza unor probleme legate de regimul proprietatii, achizitiile in leasing au fost considerate cheltuieli neeligibile si nu erau decontate in programele de finantare europeana pentru agricultura.  In urma negocierilor purtate de autoritati, achizitia in leasing a devenit eligibila si va putea fi decontata in programul financiar PNDR 2014-2020.
 
Exista totusi o conditie: intrarea in proprietate in maxim 5 ani. Achizitiile in regim de leasing sunt acum eligibile „cu conditia ca dupa cel mult cinci ani beneficiarul sa devina proprietarul utilajului achizitionat“, a declarat Mihai Herciu, directorul general al Directiei Generala Dezvoltare Rurala din cadrul Autoritatii de Management (AM) a PNDR.
 
Se considera cheltuiala eligibila doar leasingul financiar. In cazul contractelor de leasing, nu sunt eligibile celelalte costuri legate de contractele de leasing, cum ar fi marja locatorului, costurile de refinantare a dobanzilor, cheltuielile generale si cheltuielile de asigurare.
 
Asigurati-va ca Nu pierdeti licitatii, Apelati la Serviciul de Monitorizare de achizitii publice: www.licitatie-publica.ro. (peste 2000 de Surse de licitatii publice, inclusiv Fonduri Europene), Zilnic, pe Email-ul dvs.

Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati si telefonic la: 0369 591 482, va stam la dispozitie de Luni pana Vineri intre orele: 9.00 la 17.00.

Pentru a fi la curent cu noutatile din domeniul achizitiilor publice, vizitati blogul nostru: blog.licitatie-publica.ro


licitatie-publica.ro, poate contine link-uri catre terti, site-uri partenere, dar nu poate fi tras la raspundere pentru continuturile postate de acestea si nu poate accepta nici o responsabilitate pentru ele.